47 lines
1.3 KiB
Markdown
47 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Smetanové fazolky"
|
|
date = 2022-04-12
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "20"
|
|
source = ""
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Česnek | 4 stroužky
|
|
Gouda | 50 g
|
|
Anglická slanina | 100 g
|
|
Olej | 3 lžíce
|
|
Fazolky, mražené | 300 g
|
|
Smetana, hustá | 50 ml
|
|
Sušený česnek | 1/2 lžičky
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
|
|
|
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
|
|
1. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozdrtíme a pokrájíme.
|
|
1. Goudu nastrouháme najemno.
|
|
1. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky (pokud máme plátky tak pokrájíme na proužky).
|
|
1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku.
|
|
1. Přidáme a opečeme slaninu.
|
|
1. Přidáme fazolky, česnek a směs osolíme.
|
|
1. Když se fazolky zdají prohřáté, přilijeme smetanu. Odhadem 50ml, ale záleží na hustotě atp. Použijte rozum.
|
|
1. Vše zahustíme nastrouhaným sýrem, opět s rozumem.
|
|
1. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek, či jiné koření, viz tipy.
|
|
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Jako další koření lze využít např. [sýrovou variaci](https://www.naplichte.cz/Syrove-variace-d222.htm).
|
|
- S červenou cibulí to bude zároveň sladší.
|