38 lines
1.2 KiB
Markdown
38 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Špenátový krém"
|
|
date = 2019-07-21
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["polévky"]
|
|
tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "5"
|
|
time = "30"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience||
|
|
-|-
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Máslo | 2 lžíce
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
Hladké mouka | 3 lžíce
|
|
Voda | 1 litr
|
|
Mražený špenát (válečky) | 1 balíček
|
|
Masox | 1 kostka
|
|
Smetana na vaření | 200 ml
|
|
Vejce | 1-2 ks
|
|
|
|
1. Špenát necháme povolit.
|
|
1. Cibuli a česnek oloupeme nakrájíme na drobno.
|
|
1. Vejce vyklepneme do hrníčku a vidličkou rozšleháme.
|
|
1. Do středního hrnce vložíme máslo a necháme zahřát. Pak přidáme cibuli s česnekem a za občasného míchání orestujeme do zlatova.
|
|
1. Vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání metlou osmahneme. Mouka nesmí zhnědnout.
|
|
1. Jakmile mouka začne mít opálený nádech přilijeme vodu, stále mícháme a přivedeme k varu.
|
|
1. Do vroucí vody vložíme opatrně špenát a masox. Trochu osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
|
|
1. Ostavíme vývar ze sporáku a rozmixujeme do hladka.
|
|
1. Vlijeme smetanu (trošku můžeme nechat na servírování), rozkvedlané vajíčko a ihned zamícháme, aby se vajíčko rozprostřelo v krému.
|
|
1. Špenátový krém můžeme podávat pokapaný odloženou smetanou.
|
|
|