receptty.org/content/kremove-cuketove-spagety-se-susenymi-rajcaty/index.md
Terezka Tichá acb8f6f155
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Oprava názvu
2023-08-06 12:55:46 +02:00

2.0 KiB

+++ title = "Krémové cuketové špagety se sušenými rajčátky" date = 2023-08-06 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "2" time = "20" +++

Ingredience
Cuketa 500 g
Šalotka 1 ks
Česnek 3 stroužky
Cherry rajčátka 100 g
Bazalka 6 listů
Olivový olej 2 lžíce
Sušená rajčata, krájená 6 lžiček
Sůl
Pepř, čerstvě mletý
Koření Aglio Peperoncini 1 lžička
Smetana ke šlehání 130 ml
  1. Cuketu omyjeme, osušíme a pomocí spiralizéru z ní uděláme dlouhé tenké nudle. Ty v půlce překrojíme, posypeme solí a promícháme. Zatím dáme stranou.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkroužky, česnek oloupeme a nakrájíme na půlplátky.
  3. Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a překrájíme na čtvrtiny.
  4. Bazalku omyjeme, osušíme a pokrájíme na drobné proužky.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme cibuli s česnekem. Na středním plameni opékáme 2-3 minuty.
  6. Přisypeme cherry rajčátka, osolíme, opepříme, přisypeme koření Aglio Peperoncini, promícháme a necháme opékat.
  7. Mezitím cuketové nudle propláchneme studenou vodou, lehce vyždímáme a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou.
  8. Cuketové špagety vložíme do pánve a promícháme.
  9. Do směsi nalijeme smetanu, mícháme a necháme trochu zhoustnout (konzistence omáčky záleží na kuchaři, pokud by už byla příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu smetany).
  10. Ochutnáme, případně ještě dochutíme, přisypeme bazalkou a naposledy promícháme.
  11. Podáváme posypané parmezánem a ozdobené bazalkou.

Tipy

  • Pokud nemáte spiralizér, můžete cuketu nakrájet na tenké plátky a ty překrájet na špagety. Pak ale počítejte s delší dobou přípravy.
  • Koření Aglio Peperoncini, které je použito v receptu, se skládá z cibule, česneku, papriky, pepře, petržele, oregána, chilli a soli max. 16%.