1. Cuketu omyjeme, osušíme a pomocí spiralizéru z ní uděláme dlouhé tenké nudle. Ty v půlce překrojíme, posypeme solí a promícháme. Zatím dáme stranou.
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkroužky, česnek oloupeme a nakrájíme na půlplátky.
1. Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a překrájíme na čtvrtiny.
1. Bazalku omyjeme, osušíme a pokrájíme na drobné proužky.
1. V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme cibuli s česnekem. Na středním plameni opékáme 2-3 minuty.
1. Mezitím cuketové nudle propláchneme studenou vodou, lehce vyždímáme a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou.
1. Cuketové špagety vložíme do pánve a promícháme.
1. Do směsi nalijeme smetanu, mícháme a necháme trochu zhoustnout (konzistence omáčky záleží na kuchaři, pokud by už byla příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu smetany).
1. Ochutnáme, případně ještě dochutíme, přisypeme bazalkou a naposledy promícháme.
1. Podáváme posypané parmezánem a ozdobené bazalkou.
### Tipy
- Pokud nemáte spiralizér, můžete cuketu nakrájet na tenké plátky a ty překrájet na špagety. Pak ale počítejte s delší dobou přípravy.
- Koření Aglio Peperoncini, které je použito v receptu, se skládá z cibule, česneku, papriky, pepře, petržele, oregána, chilli a soli max. 16%.