38 lines
1.5 KiB
Markdown
38 lines
1.5 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Masová omáčka na špagety"
|
|
date = 2022-09-11
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso", "těstoviny a rýže"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "60"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Mrkev | 1 střední kus
|
|
Pórek | 1/4 kusu
|
|
Česnek | 3 stroužky
|
|
Ghí nebo olivový olej | 1,5 lžíce
|
|
Mleté maso mix | 500 g
|
|
Worchesterová omáčka | 1 lžička
|
|
Bílé víno | 100 ml
|
|
Rajčata loupaná krájená sterilizovaná | 400 g (1 plechovka)
|
|
Směs bylinky (viz Tipy) | 1 lžíce
|
|
|
|
|
|
1. Cibuli a mrkev pokrájíme na drobné kostičky. Pórek na tenká půlkolečka a česnek oloupeme a prolisujeme.
|
|
1. V hrnci se širokým dnem rozehřejeme ghí a přisypeme cibuli, mrkev a pórek. Necháme opékat do změknutí mrkve.
|
|
1. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přisypeme asi oplovinu itelských bylinek a přilijeme pár kaper worchestrové omáčky. Za občasného míchání opékáme.
|
|
1. Přilijeme víno a necháme vypařit.
|
|
1. Vlijeme plechovku rajčat, přidáme prolisovaný česnek a zbytek bylinek. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni pokrm dusíme.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Směs bylinek jsem přivezla ze zahraničí a ve složení je oregano, bazalka, sušené rajče, sůl, česnek. Můžeme nahradit jinou směsí, například "Italské bylinky" se běžně prodávají v obchodech, nebo si je můžeme namíchat dle libosti a aktuální chuti sami přímo pro pokrm do mističky a pak postupně přidávat. |