Terezka Tichá
06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Čokoládový dezert s limetkou" date = 2023-02-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "10" source = "inspirace z kuchařky Sugar-free kuchyně" +++
Ingredience | |
---|---|
Smetana ke šlehání | 200 ml |
Čekankový nebo agávový sirup | 1 lžíce |
Čokoláda, hořká - 90% kakaa | 25 g |
Limetka, ideálně bio | 1 ks |
- Smetanu nalijeme do rendlíčku, přidáme sladidlo a přivedeme k varu.
- Mezitím limetku omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu z poloviny plodu.
- Přisypeme čokoládu nalámanou na menší kousky, limetkovou šťávu a téměř všechnu limetkovou kůru (necháme si jen trochu na pozdější ozdobení).
- Směs mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Ztlumíme výkon tepla a necháme 3 minuty vařit.
- Mezitím si připravíme nějaké malé misečky nebo hrnečky na espresso.
- Čokoládovou směs rozdělíme do připravených nádob, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu uležet ideálně 4 hodiny.
- Podáváme ozdobené zbylou limetkovou kůrou.
Tipy
- Porce jsou malé a proto jsou ideální například na různé oslavy, kde potřebujete pohostit malým dezertem. Pokud by nebyl dostatek malých nádob, můžete použít plastové misečky přímo na tyto typy dezertů, které koupíte například v papírnictví.