1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Grilované brambory s koprovým dipem" date = 2021-06-26 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "4" time = "60" source = "Albert 06/21" +++
Ingredience | |
---|---|
Brambory ranné, menší | 1200 g |
Červená cibule | 150 g |
Olivový olej | 30 g |
Skyr | 250 g |
Kopr, čerstvý, pokrájený | 3 snítky |
Pepř | |
Rozmarýn, čerstvý | 3 snítek |
Hrubozrnná sůl | 2 lžičky |
- V hrnci si přivedeme k varu vodu. Trochu ji osolíme.
- Brambory omyjeme a vložíme do vroucí vody na 10 minut. Poté je vyndáme a zchladíme ve studené vodě.
- Zchladlé uvařené brambory rozpůlíme.
- Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky.
- Na špejle napichujeme 3 půlky brmbor a dva měsíčky cibule. Vždy střídavě.
- Špízy položíme na tác a pokapeme (nebo potříkáme) olivovým olejem.
- Na rozpáleném grilu opékáme špízy asi 6 minut z každé strany.
- Mezitím si v misce smícháme skyr, kopr, pepř a trošku olivového oleje.
- Chvíli před podáváním přidáme na brambory rozmarýn.
- Bramborové špízy posypeme hrubozrnnou solí a servírujeme s koprovým dipem.