1.7 KiB
1.7 KiB
+++ title = "Pomalu dušené korejské hovězí" date = 2023-04-02 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "15 min + 150" source = "Forbes.cz" +++
Ingredience | |
---|---|
Hovězí z krku | 700 g |
Cibule | 1 ks |
Česnek | 3 stroužky |
Zázvor, čerstvý | 4 cm |
Hruška nashi | 1 ks |
Hovězí vývar | 250 ml |
Rýžový ocet | 1 lžíce |
Sójová omáčka | 100 ml |
Sezamový olej | 2 lžíce |
Chilli vločky | 2 špetky |
Voda | 3 lžíce |
Kukuřičný škrob | 3 lžíce |
Cukr třtinový | 3 lžíce |
- Maso omyjeme, osušíme, očistíme a pokrájíme na kosky o velikosti asi 2 cm.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně tak připravíme i hrušku nashi.
- V odměrce si smícháme hovězí vývar, rýžový ocet a sójovou omáčku.
- V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Po chvíli přidáme zázvor a necháme rozvonět.
- Poté přisypeme hovězí kostky a chilli vločky.
- Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, zalijeme připravenou vývarovo-sójovou směsí.
- Přisypeme nastouhanou nashi, zamícháme a přiklopíme. Přivedeme k varu, poté plotýnku stáhneme na střední výkon a táhneme 2 hodiny.
- Po uplynulém čase by mělo být maso měkké. Ve skleniččce nebo mističce smícháme vodu, škrob a cukr. Přilijeme k masu a vaříme ještě 30 minut, tentokrát již bez pokličky.
- Podávat můžeme s vařenou rýží, volským okem, čerstvými houbami enoki, posypané černým sezamem, pokrájenou jarní cibulkou a chilli papričkou.