1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Tvarohový mazanec" date = 2022-04-17 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pečivo", "dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "" time = "" source = "Jídelní Plán.cz - Aneta Schneiderová" +++
Suché ingredience | |
---|---|
Mandlová mouka | 170 g |
Kokosová mouka | 70 g |
Kypřící prášek do pečiva | 0,5 sáčku |
Xantanová guma | 3/4 lžičky |
Citronová kůra | 1 lžička |
Xylitol | 2 lžíce |
Sůl | 1 špetka |
Mokré ingredience | |
---|---|
Tvaroh měkký tučný | 250 g |
Vejce | 2 ks |
Máslo | 125 g |
Vanilkový extrakt | 1 lžička |
Na potření | |
---|---|
Vejce | 1 ks |
Mandlem, lupínky | 20 g |
- V míse smícháme suché suroviny.
- Do mísy přidáme mokré suroviny a zamícháme.
- Dáme do lednice na hodinu nebo déle.
- Troubu si předehřejeme na 170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
- Z těsta uděláme bochánek, uhladíme ho a přeneseme na připravený plech.
- Potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
- Pečeme asi 50 minut (hlídáme, záleží na troubě - každá peče trochu jinak).
- Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout. Poté krájíme.