Terezka Tichá
06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
33 lines
1.4 KiB
Markdown
33 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Tvarohové vafle"
|
|
date = 2023-02-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["dezerty"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "asi 10 ks"
|
|
time = "30"
|
|
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Tvaroh, nízkotučný | 250 g
|
|
Protein, neutrální nebo smetanový | 50 g
|
|
Vejce | 5 ks
|
|
Dřeň z vanilkového lusku | 1 ks
|
|
Erythritol | 2 lžíce
|
|
Mandlová mouka | 3-4 lžíce
|
|
Kypřící prášek s vinným kamenem | 1 lžička
|
|
Máslo na vytření vaflovače |
|
|
|
|
1. Rozehřejeme si vaflovač.
|
|
1. Pomocí ručního robota smícháme tvaroh, proteinový prášek, vejce, vanilkovou dřeň a sladidlo.
|
|
1. Do mandlové mouky přimícháme kypřící prášek a přidáme k tvarohové směsi. V případě, že bude směs příliš tekutá, můžeme ještě přidat trochu mandlové mouky.
|
|
1. Vaflovač potřeme rozpuštěným máslem nebo můžeme postříkat tochou kokosového oleje.
|
|
1. Do každé vaflové mřížky dáme asi 2 lžíce směsi a pečeme zhruba 5-6 minut. Tento krok je hodně závislý na tom, jaký máte vaflovač - velikost vaflí i dobu pečení si musíte upravit dle potřeby a vlastních zkušeností.
|
|
1. Po vyjmutí z vaflovače můžeme podávat ještě teplé nebo nechat vychladnout a podávat za studena. Skvělé jsou například s jogurtem, bobulovitým ovocem a pokapané čekankovým sirupem. |