Terezka Tichá
06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Tvarohové vafle" date = 2023-02-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "asi 10 ks" time = "30" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++
Ingredience | |
---|---|
Tvaroh, nízkotučný | 250 g |
Protein, neutrální nebo smetanový | 50 g |
Vejce | 5 ks |
Dřeň z vanilkového lusku | 1 ks |
Erythritol | 2 lžíce |
Mandlová mouka | 3-4 lžíce |
Kypřící prášek s vinným kamenem | 1 lžička |
Máslo na vytření vaflovače |
- Rozehřejeme si vaflovač.
- Pomocí ručního robota smícháme tvaroh, proteinový prášek, vejce, vanilkovou dřeň a sladidlo.
- Do mandlové mouky přimícháme kypřící prášek a přidáme k tvarohové směsi. V případě, že bude směs příliš tekutá, můžeme ještě přidat trochu mandlové mouky.
- Vaflovač potřeme rozpuštěným máslem nebo můžeme postříkat tochou kokosového oleje.
- Do každé vaflové mřížky dáme asi 2 lžíce směsi a pečeme zhruba 5-6 minut. Tento krok je hodně závislý na tom, jaký máte vaflovač - velikost vaflí i dobu pečení si musíte upravit dle potřeby a vlastních zkušeností.
- Po vyjmutí z vaflovače můžeme podávat ještě teplé nebo nechat vychladnout a podávat za studena. Skvělé jsou například s jogurtem, bobulovitým ovocem a pokapané čekankovým sirupem.