1.1 KiB
1.1 KiB
+++ title = "Kuře na paprice" date = 2019-07-22 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["hlavní chod"] tagy = ["snadné", "drůběž", "kuře", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "" +++
Ingredience | |
---|---|
Kuřecí prsní řízky | 300g |
Cibule | 2 ks |
Máslo | 2 lžíce |
Mletá paprika sladká | 3 lžičky |
Voda | 1 hrnek |
Smetana na vaření | 200 ml |
Hladká mouka | 1 lžíce |
- Kuřecí prsní řízky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2cm.
- Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibule.
- Přidáme mletou papriku, kuře a trochu soli a rychle zamícháme.
- Vlijeme vodu. Kuře musí být ponořené. V případě potřeby tedy můžeme trochu vody ještě přilít.
- Za občasného míchání takto necháme asi 20 minut.
- Připravíme si jíšku: ve troše vody rozmícháme mouku tak, aby v jíšce nebyli hrudky.
- Až bude kuře měkké vlijeme jíšku (za stálého míchání omáčky) a povaříme 2 minutky.
- Sundáme z plotny, vlijeme smetanu a dle chuti osolíme.
- Podáváme třeba s těstovinovými kolínky.