43 lines
1.9 KiB
Markdown
43 lines
1.9 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Cheesecake brownies"
|
|
date = 2023-08-10
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["dezerty"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "hrnkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "16"
|
|
time = "příprava 15 min + pečení 45"
|
|
source = "SugarFreeMum.com"
|
|
+++
|
|
|
|
Tmavé těsto ||
|
|
-|-
|
|
Vejce | 4 ks
|
|
Máslo, změklé | 80 g
|
|
Zakysaná smetana | 100 g
|
|
Vanilkový extrakt | 1 lžička
|
|
Kakao | 60 g
|
|
Březový cukr | 3 lžíce
|
|
Instantní káva | 1 lžička
|
|
Prášek do pečiva | 1 lžička
|
|
Sůl | 1 špetka
|
|
|
|
Světlé těsto ||
|
|
-|-
|
|
Krémový sýr | 230 g
|
|
Vejce | 1 ks
|
|
Březový cukr | 1-2 lžíce
|
|
Vanilkový exktrakt | 1/2 lžičky
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem.
|
|
1. V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
|
|
1. V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme.
|
|
1. Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou.
|
|
1. Mísa, ve které byly suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti.
|
|
1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, celé světlé a zbylou polovinu tmavého. Trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor.
|
|
1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskaný a lehce nazlátlý.
|
|
1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální. |