Předělání množství ingrediencí na gramáž
	
		
			
	
		
	
	
		
	
		
			All checks were successful
		
		
	
	
		
			
				
	
				Build / build (push) Successful in 33s
				
			
		
		
	
	
				
					
				
			
		
			All checks were successful
		
		
	
	Build / build (push) Successful in 33s
				
			This commit is contained in:
		@@ -17,11 +17,11 @@ source = "SugarFreeMum.com"
 | 
			
		||||
Tmavé těsto ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Vejce | 4 ks
 | 
			
		||||
Máslo, změklé | 1/4 hrnku
 | 
			
		||||
Zakysaná smetana | 1/2 hrnku
 | 
			
		||||
Máslo, změklé | 80 g
 | 
			
		||||
Zakysaná smetana | 100 g
 | 
			
		||||
Vanilkový extrakt | 1 lžička
 | 
			
		||||
Kakao | 1/2 hrnku
 | 
			
		||||
Březový cukr | max. 1/4 hrnku
 | 
			
		||||
Kakao | 60 g
 | 
			
		||||
Březový cukr | 3 lžíce
 | 
			
		||||
Instantní káva | 1 lžička
 | 
			
		||||
Prášek do pečiva | 1 lžička
 | 
			
		||||
Sůl | 1 špetka
 | 
			
		||||
@@ -30,14 +30,14 @@ Světlé těsto ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Krémový sýr | 230 g
 | 
			
		||||
Vejce | 1 ks
 | 
			
		||||
Březový cukr | 1-3 lžíce
 | 
			
		||||
Březový cukr | 1-2 lžíce
 | 
			
		||||
Vanilkový exktrakt | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
 | 
			
		||||
1. V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme.
 | 
			
		||||
1. Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou.
 | 
			
		||||
1. Mísa, ve které byli suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti.
 | 
			
		||||
1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, půlku světlémo a trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor. Na to nalijeme zbytek tmavého těsta a na něj zbytek světlého těsta a opět vytvoříme vzor pomocí nože.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskyný a lehce nazlátlý.
 | 
			
		||||
1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální.
 | 
			
		||||
1. Mísa, ve které byly suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti.
 | 
			
		||||
1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, celé světlé a zbylou polovinu tmavého. Trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskaný a lehce nazlátlý.
 | 
			
		||||
1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user