receptty.org/content/bebe-strecha/index.md

42 lines
1.8 KiB
Markdown

+++
title = "Bebe střecha"
date = 2019-10-30
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["dezerty"]
tagy = ["rychlé", "vegetarian", "snadné", "nepečené"]
[extra]
portions = "10"
time = "15"
source = "Maminka"
+++
Ingredience ||
-|-
Bebe sušenky světlé | 1 balíčky
Bebe sušenky tmavé | 1 balíčky
Smetana ke šlehání | 1 kelímek
Vanilkový cukr | 1/2 balíčku
Banán | 2 ks
Čokoláda na vaření | 1 tabulka
1. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme.
1. Na celofán naskládáme bebe sušenky ve třech řadách a sedmi sloupcích. Čím více sloupců vytvoříte, tím delší bude střecha. Sušenky střídáme světlé-tmavé-světlé v jednom sloupci a ve druhém tmavé-světlé-tmavé.
1. Na takto vytvořené pole sušenek naneseme tenkou vrstvu krému.
1. Poskládáme druhou vrstvu sušenek s tím, že proházíme barvy. Tak, kde je naspod tmavá dáme světlou sušenku a naopak.
1. Na takto vytvořenou dvouvrstvu naneseme zbytek krému.
1. Na krém položíme oloupané banány. Pokud je banán hodně zahnutý překrojte ho.
1. Vezměte do ruky protilehlé strany alobalu (po šířce) a spojte je k sobě tak, aby vytvořili střechu. Tedy jedna řada zůstane dole a zbylé dvě jsou na stranách, spojené nahoře.
1. Uložte do lednice a nechte ztuhnout.
1. Čokoládu rozehřejte. Buď íky vodní lázni (hrnec s horkou vodou, na něm položená skleněná miska, v ní se rozpouští čokoláda) nebo v misce v mikrovlnce (dopořučuji však často vyndavat, třeba každých 20 sekund a míchat).
1. Rozpuštěnou čokoládou polejeme střechu a opět vložíme do lednice zatuhnout.
1. Krájíme jako klasickou roládu.
### Tipy
- Ke smetaně můžete přidat trochu rumu.
- Pro lehčí verzi ĺze smetanu nahradit (nebo nastavit) tvarohem.