+++ title = "Bebe střecha" date = 2019-10-30 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["rychlé", "vegetarian", "snadné", "nepečené"] [extra] portions = "10" time = "15" source = "Maminka" +++ Ingredience || -|- Bebe sušenky světlé | 1 balíčky Bebe sušenky tmavé | 1 balíčky Smetana ke šlehání | 1 kelímek Vanilkový cukr | 1/2 balíčku Banán | 2 ks Čokoláda na vaření | 1 tabulka 1. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme. 1. Na celofán naskládáme bebe sušenky ve třech řadách a sedmi sloupcích. Čím více sloupců vytvoříte, tím delší bude střecha. Sušenky střídáme světlé-tmavé-světlé v jednom sloupci a ve druhém tmavé-světlé-tmavé. 1. Na takto vytvořené pole sušenek naneseme tenkou vrstvu krému. 1. Poskládáme druhou vrstvu sušenek s tím, že proházíme barvy. Tak, kde je naspod tmavá dáme světlou sušenku a naopak. 1. Na takto vytvořenou dvouvrstvu naneseme zbytek krému. 1. Na krém položíme oloupané banány. Pokud je banán hodně zahnutý překrojte ho. 1. Vezměte do ruky protilehlé strany alobalu (po šířce) a spojte je k sobě tak, aby vytvořili střechu. Tedy jedna řada zůstane dole a zbylé dvě jsou na stranách, spojené nahoře. 1. Uložte do lednice a nechte ztuhnout. 1. Čokoládu rozehřejte. Buď íky vodní lázni (hrnec s horkou vodou, na něm položená skleněná miska, v ní se rozpouští čokoláda) nebo v misce v mikrovlnce (dopořučuji však často vyndavat, třeba každých 20 sekund a míchat). 1. Rozpuštěnou čokoládou polejeme střechu a opět vložíme do lednice zatuhnout. 1. Krájíme jako klasickou roládu. ### Tipy - Ke smetaně můžete přidat trochu rumu. - Pro lehčí verzi ĺze smetanu nahradit (nebo nastavit) tvarohem.