37 lines
1.1 KiB
Markdown
37 lines
1.1 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Hlívový krém"
|
|
date = 2023-04-02
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["polévky"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce" ]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "20"
|
|
source = "JídelníPlán.cz"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Hlíva | 1 vanička (200-250 g)
|
|
Česnek | 1 stroužek
|
|
Olej | 1 lžíce
|
|
Zeleninový vývar | 500 ml
|
|
Mletý kmín | 1/2 lžičky
|
|
Sůl |
|
|
Jablečný ocet |
|
|
Čerstvé bylinky nebo klíčky na ozdobu |
|
|
|
|
1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Hlívě ukrojíme špinavou nožičku a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno.
|
|
1. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli.
|
|
1. Poté přidáme hlívu a chvilku společně osmahneme.
|
|
1. Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
|
|
1. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí, kmínem a případně pár kapkami jablečného octa. Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami (koriandr, tymián, kopr, petržel atp) nebo vyklíčenými semínky.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Krém můžeme zjemnit smetanou - množství dle chuti. |