Terezka Tichá
6547c4b01a
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Západoafrická dušená cizrna s rajčaty" date = 2022-10-15 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++
Ingredience | |
---|---|
Cibule | 1 ks |
Česnek | 6 stroužků |
Červená paprika | 1 ks |
Cizrna, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml) |
Rostlinný olej | 2 lžíce |
Rajčata krájená, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml) |
Rajčatová passata | 150 g |
Chilli omáčka | 2 lžíce |
Arašídové máslo | 2 lžíce |
Kokosové mléko | 200 ml |
Sůl |
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a papriku na kostičky. Cizrnu scedíme, propláchneme a dáme stranou okapat.
- V hrnci nebo velké hlubové pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Poté přidáme papriku a krátce ji opečeme.
- Přilijeme rajčata, passatu, chilli omáčku (dávkujeme dle své chutě), arašídové máslo, kokosové mléko a cizrnu.
- Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme asi 20 minut, aby se chutě propojili a omáčka trochu zhoustla.
- Jako přílohu můžeme zvolit rýži, pitu či quinou. Nebo pokrm můžeme podávat jako přílohu k masu.