40 lines
1.3 KiB
Markdown
40 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Vepřová panenka se zeleninou"
|
|
date = 2022-07-03
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "low carb"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "30"
|
|
source = "Gurmet"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Špenát, mangold, kadeřávek (nebo jejich mix) | 400 g
|
|
Fazole, máslové, sterilizované | 400 g
|
|
Fenykl, mletý | 2 lžíce
|
|
Vepřová panenka | 2 menší kusy
|
|
Batát | 2 ks
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
Olivový olej | 4 lžíce
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
|
|
1. Špenát (nebo mix zeleného) opereme a necháme okapat.
|
|
1. Fazole scedíme a necháme okapat.
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
|
|
1. V mističce smícháme fenykl, sůl a trochu čerstvě mletého pepře.
|
|
1. Panenky omyjeme, osušíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření.
|
|
1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky.
|
|
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
|
|
1. V pánci rozpíláme 2 lžíce oleje a panenku zprudka osmahneme. Poté ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby na 7-8 minut. Takto necháme dojít a v masu se díky tomu ustálí šťáva.
|
|
1. Použitou pánvičku vytřeme ubrouskem, rozpálíme na ní zbylý olej a opečeme batáty.
|
|
1. Přidáme česnek a opékáme 2 minuty.
|
|
1. Přisypeme fazole, oprané listy a necháme zavadnout.
|
|
1. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s plátky panenky. |