Nové recepty

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2022-08-19 18:33:54 +02:00
parent ce7460686e
commit b63085a881
3 changed files with 90 additions and 0 deletions

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 116 KiB

View File

@ -0,0 +1,50 @@
+++
title = "Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou"
date = 2022-07-03
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["dezerty"]
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "2-3"
time = "15"
source = "ColorsOfLowCarb.cz"
+++
Jahodová omáčka ||
-|-
Jahody | 400 g
Smetana ke šlehání | 50-150 ml
Xylitol či jiné sladidlo | dle potřeby
Knedlíčky ||
-|-
Tvaroh tučný, vanička | 250g
Vejce |2 ks
Smetana ke šlehání | 30 g
Kokosová mouka | 100 g
Psyllium, mleté | 10 g
Sůl | 1 špetka
### Jahodová omáčka
1. Jahody omyjeme, zbyvíme slupek a rozkrájíme na poloviny.
1. Vložíme je do stolního mixéru a rozmixujeme. Pokud chceme větší kousky jahod, můžeme hrst jahod přidat až na konec k rozmixovaným jahodám a jen párkrát zapnout a necháme je rozřezat na větší kousky.
### Knedlíčky
1. Dáme si vařit vodu na knedlíky do velkého hrnce.
1. V míse spolu vyšleháme tvaroh, vejce a smetanu.
1. V menší misce promícháme kokosovou mouku s psylliem.
1. Suchou směs vešleháme do tekuté směsi.
1. Propracujeme rukama a tvoříme knedlíčky. Oddělujeme z těsta asi po 30 g a tvoříme kuličky, které řádně uzavřeme a zakulatíme. Vznikne asi 15 knedlíčků.
1. Knedlíčky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Když vyplavou, jsou hotové.
### Tipy
- Pokud chceme, můžeme omáčku rozmačka šťouchadlem.
- Jahody také nemusíme mixovat, ale můžeme je použít jako náplň do kneldíčků - těsto obalíme okolo jahody a pevně a poctivě uzavřeme všechny dírky v knedlíčku. Vyjde nám 8-10 knedlíků. Vaříme taktéž 3 minuty.

View File

@ -0,0 +1,40 @@
+++
title = "Vepřová panenka se zeleninou"
date = 2022-07-03
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "low carb"]
[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = "Gurmet"
+++
Ingredience ||
-|-
Špenát, mangold, kadeřávek (nebo jejich mix) | 400 g
Fazole, máslové, sterilizované | 400 g
Fenykl, mletý | 2 lžíce
Vepřová panenka | 2 menší kusy
Batát | 2 ks
Česnek | 2 stroužky
Olivový olej | 4 lžíce
Sůl |
Pepř |
1. Špenát (nebo mix zeleného) opereme a necháme okapat.
1. Fazole scedíme a necháme okapat.
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
1. V mističce smícháme fenykl, sůl a trochu čerstvě mletého pepře.
1. Panenky omyjeme, osušíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření.
1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky.
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
1. V pánci rozpíláme 2 lžíce oleje a panenku zprudka osmahneme. Poté ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby na 7-8 minut. Takto necháme dojít a v masu se díky tomu ustálí šťáva.
1. Použitou pánvičku vytřeme ubrouskem, rozpálíme na ní zbylý olej a opečeme batáty.
1. Přidáme česnek a opékáme 2 minuty.
1. Přisypeme fazole, oprané listy a necháme zavadnout.
1. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s plátky panenky.