1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Máslový koláč z Valis" date = 2021-03-07 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "8" time = "20 + pečení 20" source = "kniha Pečeme s láskou" +++
Ingredience | |
---|---|
Máslo, změklé | 100 g + 50 g + vymazání |
Sůl | 1 velká špetka |
Cukr krupice | 100 g |
Vejce | 3 ks |
Mléko | 1 lžíce |
Rozinky | 50 g |
Třtinový cukr | 2 lžíce |
Skořice | 1/2 lžičky |
- Připravíme si kulatou pečící formu na dort o průměru 18 cm. Dno vyložíme pečícím papírem a stěny vymažeme máslem.
- Troubu si předehřejeme na 170°C, horkovzduch (bez horkovzduchu 190°C).
- Do mísy si vložíme 100 g másla, 100 g cukru a sůl. Usleháme elektrickým šlehačem do kypré pěny.
- Poté přidává vejce po jednom, zašleháme a poté další.
- Prosijeme mouku s kypřícím práškem a opět proslšháme.
- Nakonec přidáme rozinky a mléko.
- Tužší těsto přendáme do formy, uhladíme a pečeme asi 15-20 minut. Do zlatavého povrchu.
- Mezitím si v misce promícháme zbylých 50 g másla, třtinový cukr a skořici.
- Po vyndání koláče z trouby ihned potřeme sladkým máslem a necháme vsáknout.
- Můžeme krájet a podávat ještě teplý. Pokud však zbyde, studený je také skvělý.