38 lines
1.2 KiB
Markdown
38 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Grilované brambory s koprovým dipem"
|
|
date = 2021-06-26
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "60"
|
|
source = "Albert 06/21"
|
|
+++
|
|
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Brambory ranné, menší | 1200 g
|
|
Červená cibule | 150 g
|
|
Olivový olej | 30 g
|
|
Skyr | 250 g
|
|
Kopr, čerstvý, pokrájený | 3 snítky
|
|
Pepř |
|
|
Rozmarýn, čerstvý | 3 snítek
|
|
Hrubozrnná sůl | 2 lžičky
|
|
|
|
1. V hrnci si přivedeme k varu vodu. Trochu ji osolíme.
|
|
1. Brambory omyjeme a vložíme do vroucí vody na 10 minut. Poté je vyndáme a zchladíme ve studené vodě.
|
|
1. Zchladlé uvařené brambory rozpůlíme.
|
|
1. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky.
|
|
1. Na špejle napichujeme 3 půlky brmbor a dva měsíčky cibule. Vždy střídavě.
|
|
1. Špízy položíme na tác a pokapeme (nebo potříkáme) olivovým olejem.
|
|
1. Na rozpáleném grilu opékáme špízy asi 6 minut z každé strany.
|
|
1. Mezitím si v misce smícháme skyr, kopr, pepř a trošku olivového oleje.
|
|
1. Chvíli před podáváním přidáme na brambory rozmarýn.
|
|
1. Bramborové špízy posypeme hrubozrnnou solí a servírujeme s koprovým dipem. |