2.0 KiB
2.0 KiB
+++ title = "Chilli con carne s čokoládou" date = 2019-08-19 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["pikantní", "rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "45" source = "fresh.iprima.cz" +++
Ingredience | |
---|---|
Olej | 3 lžíce |
Červená cibule | 1 ks |
Česnek | 1 stroužek |
Červená paprika | 1 ks |
Libové mleté hovězí maso | 500 g |
Hovězí vývar | 300 ml |
Loupaná rajčata z konzervy | 400 g |
Třtinový cukr | 1 lžička |
Rajčatový protlak | 2 lžíce |
Hořká čokoláda | 2-3 kostičky |
Konzervované červené fazole | 400 g |
Koření | |
---|---|
Mleté chilli | 1 zarovnaná lžička |
Mletá paprika sladká | 1 vrchovatá lžička |
Mletá skořice | 1/2 lžičky |
Sůl | dle potřeby |
Čerstvě namletý pepř | dle potřeby |
Mletý římský kmín | 1/2 lžičky |
Sušená majoránka | 1/2 lžičky |
- Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na proužky nakrájíme i papriku.
- Fazole scedíme a necháme okapat.
- Ve středním hrnci osmahneme na oleji cibuli dozlatova.
- Poté přidáme papriku, česnek, chilli, sladkou papriku, skořici a římský kmín. Opékáme asi 3 minuty.
- Následně přidáme maso a opékáme 8 minut.
- Poté vlijeme vývar a promícháme.
- Přidáme konzervovaná rajčata, majoránku, cukr, trochu soli a pepře a rajčatový protlak.
- Promícháme, stáhneme plamen a přikryjeme hrnec. Takto vaříme 20 minut a občas promícháme. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody, ale nemělo by být potřeba.
- Nakonec přidáme fazole, čokoládu a dle chuti osolíme a opepříme. Necháme ještě několik minutek povařit.
- Servírovat jídlo můžete s chlebem, rýží nebo tortillou. Pro zjemnění chuti lze nabídnout zakysanou smetanu.
Tipy
- Pokud máme fazole čerstvé, přidáme je do hrnce společně s masem, aby se stihli uvařit.
- Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.