Ikonka chilli pro recepty s tagem "pikantní"

This commit is contained in:
Emil Miler 2021-03-14 16:32:37 +01:00
parent edf9ca29f4
commit b7c7def1b6
13 changed files with 41 additions and 25 deletions

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pomazánky"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "6"
@ -40,4 +40,4 @@ Pečivo |
### Tipy
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít.
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -50,4 +50,4 @@ Sušená majoránka | 1/2 lžičky
### Tipy
- Pokud máme fazole čerstvé, přidáme je do hrnce společně s masem, aby se stihli uvařit.
- Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.
- Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -42,4 +42,4 @@ Smetana ke šlehání | 250 g
1. Přidáme zbylé máslo a zamícháme.
1. Zalijeme rajčatovým passatem a smetanou a chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "5"
@ -32,4 +32,4 @@ Garam Masala | 2 lžičky
1. Po chvíli zalijeme rajčatovým pyré, přisypeme kurkumu, chilli, sůl. Necháme 5 minut osmahnout.
1. Poté přisypeme zpět kuřecí maso, zalijeme kokosovým mlékem a na mírném ohni za občasného míchání necháme 10-15 minut pobublávat.
1. Nakonec přisypeme koření garam masala a dochutíme dle potřeby solí či chilli.
1. Podáváme například s rýží nebo indickými plackami. Pro zjemnění můžeme podávat s mističkou jogurtu či zakysané smetany.
1. Podáváme například s rýží nebo indickými plackami. Pro zjemnění můžeme podávat s mističkou jogurtu či zakysané smetany.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -46,4 +46,4 @@ Pepř |
1. Přisypeme kuřecí kostky a promícháme.
1. Takto necháme chvíli vařit na středním plameni. Zhruba 10-15 minut by mělo stačit, aby omáčka trochu zhoustla.
1. Vypneme sporák, hrnec odstavíme, ochutnáme a dle chuti můžeme přidat další koření (sůl, pepř, chilli, ...).
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -40,4 +40,4 @@ Pepř |
### Tipy
- Darált Czípös Paprika je pasta z pálivých paprik zavařených skleničce. Pasta je celkem slaná a velmi pálivá, proto s ní opatrně. Pokud nemáme, můžeme nahradit rajčatovým protlakem, solí a chilli.
- Pokud chceme, můžeme polévku zahustit: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme 1-2 lžičky mouky a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu naléváme do hrnce a mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.
- Pokud chceme, můžeme polévku zahustit: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme 1-2 lžičky mouky a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu naléváme do hrnce a mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["přílohy"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "4"
@ -32,4 +32,4 @@ Limetková šťáva | 2 lžíce
### Tipy
- Dle chuti můžeme přidat i špetku koření na Taco nebo sušený česnek.
- Pokud nemáme rajčata loupaná celá, ale pouze krájená, je možné je také využít. Poté by však mohla být salsa vodovější, než bychom chtěli. Můžeme salsu tedy zahřát v rendlíčku a přidat trochu vody, ve které je rozmíchaná trocha solamylu. Chvilku povaříme a můžeme servírovat teplé nebo počkat, až salsa vychladne.
- Pokud nemáme rajčata loupaná celá, ale pouze krájená, je možné je také využít. Poté by však mohla být salsa vodovější, než bychom chtěli. Můžeme salsu tedy zahřát v rendlíčku a přidat trochu vody, ve které je rozmíchaná trocha solamylu. Chvilku povaříme a můžeme servírovat teplé nebo počkat, až salsa vychladne.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["polévky"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -44,4 +44,4 @@ Zakysaná smetana | 1 kelímek
### Tipy
- Do polévky se hodí i kuřecí maso. Například pokud nám zbylo zpracované maso ze včerejšího oběda, stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.
- Do polévky se hodí i kuřecí maso. Například pokud nám zbylo zpracované maso ze včerejšího oběda, stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.

View File

Before

Width:  |  Height:  |  Size: 143 KiB

After

Width:  |  Height:  |  Size: 143 KiB

View File

@ -1,11 +1,11 @@
+++
title = "Kořeněné zeleninové byriani"
title = "Zeleninové byriani"
date = 2020-07-05
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4-6"
@ -52,9 +52,3 @@ Mletý hřebíček | 1/4 lžičky
1. Za občasného míchání vaříme 15-20 minut. Rýže i zelenina musí být měkká.
1. Můžeme podávat se zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti, pokud by někdo potřeboval.
### Tipy
-
-
-

View File

@ -106,6 +106,7 @@ main {
}
article {
position: relative;
display:flex;
flex-direction:column;
background:$article-background;
@ -134,6 +135,17 @@ main {
margin-top: auto;
color:$article-date-color;
}
&.chilli a::after {
content: "";
position: absolute;
right: .8em;
top: .8em;
width: 3em;
height: 3em;
background: url(chilli.svg) top center no-repeat;
background-size: contain;
}
}
}
}

1
static/chilli.svg Normal file
View File

@ -0,0 +1 @@
<svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="439.373" height="333.056" viewBox="0 0 116.251 88.121"><path d="M104.81.006c-.83-.023-1.748-.005-2.999.435-1.598.562-3.901 2.807-4.555 4.484-.654 1.677-.787 2.94-1.045 4.79-.635 4.559-1.786 8.466-2.801 10.497-.215.429-.563.955-.872 1.473-4.887-1.865-10.472-2.51-15.697-1.897a31.864 31.864 0 00-8.032 2.036c-1.196.479-2.279.982-3.404 1.759-.562.388-1.15.831-1.806 1.621a6.809 6.809 0 00-1.225 2.215c-1.13.992-2.282 2.15-3.923 3.879a156.438 156.438 0 00-6.628 7.453c-9.612 11.556-12.94 14.085-19.595 15.773-6.277 1.593-10.88 1.276-17.546-1.33-1.878-.735-3.282-1.25-4.823-1.573-1.54-.323-3.739-.455-5.778.62-.766.403-2.357 1.393-3.263 3.163-.906 1.77-.815 3.037-.816 3.885v.001c-.006 4.079 1.661 6.237 3.64 9.01 8.208 11.503 22.066 18.079 39.096 19.615 4.463.403 11.632.19 16.285-.423 13.927-1.832 25.768-7.285 34.698-16.304 3.423-3.457 6.078-7.137 7.978-11.2a34.419 34.419 0 001.5-3.85c1.421-1.637 1.06-1.852 1.209-2.312.16-.49.272-.927.388-1.407.231-.96.45-2.054.654-3.206.41-2.305.785-4.387.782-6.602-.004-2.83-.69-5.64-1.898-8.216 4.202-4.048 6.969-8.376 9.212-14.346.802-2.134 1.46-4.196 1.934-6.046.473-1.85.887-3.142.741-5.409-.02-.32-.019-.698-.164-1.453-.145-.755-.596-2.03-1.369-2.988-1.547-1.915-2.548-2-3.32-2.374-2.12-1.028-4.08-1.704-6.558-1.773z" fill="#fff"/><path d="M65.28 32.725c-2.003 2.022-5.414 5.357-9.031 9.707-9.824 11.812-14.781 15.687-22.606 17.672-7.268 1.844-13.564 1.38-21.057-1.549-3.53-1.38-4.953-1.679-5.822-1.222-.85.449-1.003.747-1.005 1.965-.002 1.303.937 3.37 2.569 5.657 7.044 9.872 19.118 15.207 34.927 17.227 4.876.622 10.161.237 15.017-.397 12.909-1.698 23.38-6.59 31.359-14.648 3.046-3.077 5.207-5.992 6.804-9.424.506-1.088.7-1.671-.205-2.356-.566-.429-.9-.795-1.405-1.342-1.223-1.325-2.174-2.952-2.94-4.682-.493.512-.984.984-1.618 1.4-.697.458-1.647 1.318-3.713.663-1.934-.614-2.426-1.784-2.89-2.69-.466-.905-.763-1.838-1-2.84-.145-.606-.205-1.258-.294-1.896-1.004.433-2.02.852-3.17 1.14-.617.156-1.14.291-1.798.37-.659.079-1.665.189-2.87-.531s-1.746-2.063-1.888-2.805c-.142-.741-.125-1.237-.125-1.783 0-1.766.395-3.525.957-5.227-1.898-.392-3.183-.944-4.54-1.489-.756-.303-2.869-1.714-3.655-.92z" fill="#d80101"/><path d="M43.242 79.274c-11.289-.869-25.705-6.797-31.587-12.989-1.995-2.1-2.778-3.472-2.27-3.98.221-.22 1.307.188 4.205 1.583 7.688 3.701 14.174 5.095 23.713 5.095 9.4 0 17.687-1.501 24.555-4.448 8.196-3.517 14.447-6.383 18.39-13.13 1.069-1.83 1.332-1.854 2.176-.203 1.7 3.324 4.247 4.51 6.31 2.938.508-.388 1.17-.773 1.363-.622 3.548 2.786-2.868 10.558-3.795 11.443-8.242 7.874-22.2 13.47-35.784 14.337-2.3.146-4.24.25-4.313.23-.073-.02-1.406-.134-2.963-.254z" fill="#b90000"/><path d="M97.285 51.743c-1.474-1.596-3.07-4.949-3.585-7.526-.233-1.164-.52-2.22-.639-2.345-.118-.126-.647.657-1.175 1.74-1.166 2.39-3.485 4.857-4.318 4.592-1.313-.416-2.43-5.134-1.949-8.226.154-.99.215-1.906.135-2.035-.08-.13-.734.314-1.453.987-1.445 1.352-3.32 2.282-5.916 2.934-2.336.587-2.518.478-2.518-1.503 0-1.92.585-4.349 1.466-6.088.486-.958.558-1.31.311-1.506-.177-.141-1.615-.514-3.194-.828-3.818-.76-6.653-1.843-6.653-2.543 0-1.288 5.167-3.357 9.715-3.89 4.794-.563 11.123.47 15.059 2.457 1.479.746 1.644.777 2.208.407.717-.47 2.654-3.331 3.78-5.584 1.473-2.948 2.658-7.284 3.354-12.276.486-3.488.796-4.283 1.808-4.639.97-.34 3.134.118 5.137 1.089 1.526.739 1.538.754 1.618 2.003.094 1.466-.849 5.15-2.318 9.06-2.103 5.594-4.124 8.735-7.98 12.4-1.6 1.52-2.615 2.69-2.615 3.012 0 .289.472 1.345 1.049 2.346 1.275 2.214 1.86 4.363 1.864 6.838.003 2.22-1.267 9.375-1.76 9.917-.297.326-.504.211-1.431-.793z" fill="#2f9866"/></svg>

After

Width:  |  Height:  |  Size: 3.5 KiB

View File

@ -1,5 +1,14 @@
{% macro print_recipe(recipe) %}
<article>
<article
{% if recipe.taxonomies.tagy %}
{% for tag in recipe.taxonomies.tagy %}
{% if tag == "pikantní" %}
class="chilli"
{% break %}
{% endif %}
{% endfor %}
{% endif %}
>
<a href="{{ recipe.permalink }}">
{% set_global image_found = 0 %}
{% for asset in recipe.assets %}