1.7 KiB
1.7 KiB
+++ title = "Rybí tacos v pivním těstíčku" date = 2019-07-22 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["snadné", "bezlaktózové"]
[extra] portions = "4" time = "45" source = "" +++
Ingredience | |
---|---|
Filet z tresky | 4 ks |
Černé pivo | 100 ml |
Cukr krupice | 1 lžička |
Mletá paprika | 1/2 lžičky |
Vejce | 1 ks |
Hladká mouka | 100 g |
Tortilla | 4 ks |
Ledový salát | 1/2 hlávky |
Rajče | 1 ks |
Rostlinný olej | 100 ml |
Bílý jogurt | 100 g |
Čerstvý koriandr | 1 hrst |
Sůl, bílý pepř | Dle chuti |
Česnek | 1 stroužek |
- V misce si pořádně smícháme pivo, cukr, papriku vejce a mouku. Necháme 15 minut odležet.
- Jogurt smíchejte s česnekem, solí, pepřem a nasekaným koriandrem. Nechte také uležet.
- Do hlubší pánve si připravte olej.
- Stranou na talíř položte několik kuchyňských utěrek - budou potřečba na vsáknutí přebytečného tuku.
- Rybí filety osušte, osolte, opepřete. Pokud máte přílišvelké kousky přepulte - měly by být tlusté asi jako dva prsty.
- Salát natrhejte na listy a omyjte od hlíny. Rajčeta omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
- Rozehřejte si olej v pánvi.
- Filety obalte v mouce, pak v těstíčku a dejte smažit.
- Hotové by měli být asi za 6-8 mimnut. Poté je přendejte na připravený taliř s utěrkami a nechte vsáknout olej.
- Připravte si tortillu, dejte do ní salát, rajče, asi dva kousky osmahnuté ryby a pokapejte jogurtovou zálivkou.
Tipy
- Pokud nechcete čtyři klasické porce a tvoříte to třeba na párty, doporučuji koupit tortilly s menším přůměrem (klidně ty nejmenší, co nejdete). Pak stačí dát do tortilly k zelenině jeden rybí kousek a máte mini tacos.