1.9 KiB
1.9 KiB
+++ title = "Mangový cheesecake" date = 2020-04-01 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["nepečené"]
[extra] portions = "8" time = "100" +++
Korpus | |
---|---|
Máslové sušenky | 140 g |
Máslo | 80 g |
Mléko | 2 lžíce |
Krém | |
---|---|
Žloutek | 2 ks |
Cukr | 50 g |
Sůl | 1 špetka |
Mléko | 200 ml |
Kukuřičný škrob | 20 g |
Cream cheese | 300 g |
Želatina | 5-6 plátků |
Mangové želé | |
---|---|
Silná žlutá želatina | 1 balíček |
Vlažná voda | 200 ml |
Mango | 1 ks |
Citronová šťáva | 1 lžička |
Korpus
- Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem.
- Máslo vložíme do misky a rozehřejeme v mikrovlnce. Přidáme k němu mléko.
- Máslové sušenky nadrtíme, vsypeme k máslu a promícháme.
- Směsí dno formy, lžící pořádně stlačíme a vložíme do ledničky na 30 minut.
Krém
- Želatinu si nabobtnáme dle návodu na obalu.
- Žloutky vyšleháme s cukrem a solí.
- Přidáme mléko, škrob a rozmícháme.
- Vložíme na 3 minuty do mikrovlny (na 500W).
- Přidáme cream cheese a nabobtnalou želatinu. Rozmícháme do hladkého krému a nalijeme do vychlazeného korpusu. Ópět vložíme do lednice na 30 minut.
Mangová želatina
- Želatinu smícháme s vlažnou vodou a necháme chvilku nabobtnat.
- Mezitím si mango zbavíme slupky a pecky. Rozmixujeme na hladké pyré. Dle potřeby můžeme přidat trošku vody.
- Mangové pyré smícháme s citronovou šťávou a nabobtnalou želatinou.
- Vše za stálého míchání zahřejeme na plotně. Těsně před tím, než se začne směs vařit, odstavíme z plotny. Necháme lehce vychladnout a nalijeme na studený cheesecake.
- Vložíme do lednice chvíli odležet. Až bude želatina úplně ztuhlá, můžeme podávat.
Tipy
- Mango lze použít i naložené z plechovky. Bude ale třeba ho nechat okapat.
- Taktéž lze použít i jiné ovoce. Dle chuti či výběru ve spížce.