receptty.org/content/mangovy-cheesecake/index.md

1.9 KiB

+++ title = "Mangový cheesecake" date = 2020-04-01 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["nepečené"]

[extra] portions = "8" time = "100" +++

Korpus
Máslové sušenky 140 g
Máslo 80 g
Mléko 2 lžíce
Krém
Žloutek 2 ks
Cukr 50 g
Sůl 1 špetka
Mléko 200 ml
Kukuřičný škrob 20 g
Cream cheese 300 g
Želatina 5-6 plátků
Mangové želé
Silná žlutá želatina 1 balíček
Vlažná voda 200 ml
Mango 1 ks
Citronová šťáva 1 lžička

Korpus

  1. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem.
  2. Máslo vložíme do misky a rozehřejeme v mikrovlnce. Přidáme k němu mléko.
  3. Máslové sušenky nadrtíme, vsypeme k máslu a promícháme.
  4. Směsí dno formy, lžící pořádně stlačíme a vložíme do ledničky na 30 minut.

Krém

  1. Želatinu si nabobtnáme dle návodu na obalu.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a solí.
  3. Přidáme mléko, škrob a rozmícháme.
  4. Vložíme na 3 minuty do mikrovlny (na 500W).
  5. Přidáme cream cheese a nabobtnalou želatinu. Rozmícháme do hladkého krému a nalijeme do vychlazeného korpusu. Ópět vložíme do lednice na 30 minut.

Mangová želatina

  1. Želatinu smícháme s vlažnou vodou a necháme chvilku nabobtnat.
  2. Mezitím si mango zbavíme slupky a pecky. Rozmixujeme na hladké pyré. Dle potřeby můžeme přidat trošku vody.
  3. Mangové pyré smícháme s citronovou šťávou a nabobtnalou želatinou.
  4. Vše za stálého míchání zahřejeme na plotně. Těsně před tím, než se začne směs vařit, odstavíme z plotny. Necháme lehce vychladnout a nalijeme na studený cheesecake.
  5. Vložíme do lednice chvíli odležet. Až bude želatina úplně ztuhlá, můžeme podávat.

Tipy

  • Mango lze použít i naložené z plechovky. Bude ale třeba ho nechat okapat.
  • Taktéž lze použít i jiné ovoce. Dle chuti či výběru ve spížce.