1.8 KiB
1.8 KiB
+++ title = "Bebe střecha" date = 2019-10-30 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["rychlé", "vegetarian", "snadné", "nepečené"]
[extra] portions = "10" time = "15" source = "Maminka" +++
Ingredience | |
---|---|
Bebe sušenky světlé | 1 balíčky |
Bebe sušenky tmavé | 1 balíčky |
Smetana ke šlehání | 1 kelímek |
Vanilkový cukr | 1/2 balíčku |
Banán | 2 ks |
Čokoláda na vaření | 1 tabulka |
- Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme.
- Na celofán naskládáme bebe sušenky ve třech řadách a sedmi sloupcích. Čím více sloupců vytvoříte, tím delší bude střecha. Sušenky střídáme světlé-tmavé-světlé v jednom sloupci a ve druhém tmavé-světlé-tmavé.
- Na takto vytvořené pole sušenek naneseme tenkou vrstvu krému.
- Poskládáme druhou vrstvu sušenek s tím, že proházíme barvy. Tak, kde je naspod tmavá dáme světlou sušenku a naopak.
- Na takto vytvořenou dvouvrstvu naneseme zbytek krému.
- Na krém položíme oloupané banány. Pokud je banán hodně zahnutý překrojte ho.
- Vezměte do ruky protilehlé strany alobalu (po šířce) a spojte je k sobě tak, aby vytvořili střechu. Tedy jedna řada zůstane dole a zbylé dvě jsou na stranách, spojené nahoře.
- Uložte do lednice a nechte ztuhnout.
- Čokoládu rozehřejte. Buď íky vodní lázni (hrnec s horkou vodou, na něm položená skleněná miska, v ní se rozpouští čokoláda) nebo v misce v mikrovlnce (dopořučuji však často vyndavat, třeba každých 20 sekund a míchat).
- Rozpuštěnou čokoládou polejeme střechu a opět vložíme do lednice zatuhnout.
- Krájíme jako klasickou roládu.
Tipy
- Ke smetaně můžete přidat trochu rumu.
- Pro lehčí verzi ĺze smetanu nahradit (nebo nastavit) tvarohem.