receptty.org/content/bebe-strecha/index.md

1.8 KiB

+++ title = "Bebe střecha" date = 2019-10-30 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["rychlé", "vegetarian", "snadné", "nepečené"]

[extra] portions = "10" time = "15" source = "Maminka" +++

Ingredience
Bebe sušenky světlé 1 balíčky
Bebe sušenky tmavé 1 balíčky
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vanilkový cukr 1/2 balíčku
Banán 2 ks
Čokoláda na vaření 1 tabulka
  1. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme.
  2. Na celofán naskládáme bebe sušenky ve třech řadách a sedmi sloupcích. Čím více sloupců vytvoříte, tím delší bude střecha. Sušenky střídáme světlé-tmavé-světlé v jednom sloupci a ve druhém tmavé-světlé-tmavé.
  3. Na takto vytvořené pole sušenek naneseme tenkou vrstvu krému.
  4. Poskládáme druhou vrstvu sušenek s tím, že proházíme barvy. Tak, kde je naspod tmavá dáme světlou sušenku a naopak.
  5. Na takto vytvořenou dvouvrstvu naneseme zbytek krému.
  6. Na krém položíme oloupané banány. Pokud je banán hodně zahnutý překrojte ho.
  7. Vezměte do ruky protilehlé strany alobalu (po šířce) a spojte je k sobě tak, aby vytvořili střechu. Tedy jedna řada zůstane dole a zbylé dvě jsou na stranách, spojené nahoře.
  8. Uložte do lednice a nechte ztuhnout.
  9. Čokoládu rozehřejte. Buď íky vodní lázni (hrnec s horkou vodou, na něm položená skleněná miska, v ní se rozpouští čokoláda) nebo v misce v mikrovlnce (dopořučuji však často vyndavat, třeba každých 20 sekund a míchat).
  10. Rozpuštěnou čokoládou polejeme střechu a opět vložíme do lednice zatuhnout.
  11. Krájíme jako klasickou roládu.

Tipy

  • Ke smetaně můžete přidat trochu rumu.
  • Pro lehčí verzi ĺze smetanu nahradit (nebo nastavit) tvarohem.