Files
receptty.org/content/cioppino/index.md
Emil Miler a260508135
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 40s
Ciopinno
2025-11-19 17:44:44 +01:00

1.3 KiB

+++ title = "Cioppino" date = 2025-11-19 author = "Emil"

[taxonomies] kategorie = ["polevky"]

[extra] portions = "4" time = "45" +++

Ingredience
Krevetový/rybí vývar ~1L
Česnek 4-5 stružků
Fenykl (nebo celer) 75g
Bílá cibule ~125g
Chilli vločky
Bílé víno 200g
Rajčatové pyré ~800g
Slávky 500g
Krevety 500g
Treska 500g
Chobotničky 250g
Plocholistá petržel
  1. Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme na jemné kostičky.
  2. Vše osolíme a opečeme na olivovém oleji na mírném plameni.
  3. Přidáme chilli vločky.
  4. Po opečení podlijeme vínem a necháme vyvařit alkohol.
  5. Přidáme vývar a rajčatové pyré. Povaříme a redukujeme asi 15 minut.
  6. Připravéme tresku, kterou pokrájíme na věštší kosty a osolíme předem.
  7. Očistíme slávky a krevety.
  8. Zredukovanou polévku dosolíme dle chuti. Můžeme přidat špetku cukru pro vybalancování kyselosti rajčat.
  9. Snížíme plamen a přidáme všechny mořské plody včetně tresky.
  10. Přivedeme k jemnému varu, přiklopíme a dusíme asi 10 až 15 minut. Slávky se otevřou, pokud jsou hotové.
  11. Při servírování zasypeme černým pepřem, nasekanou petrželí a zalijeme olivovým olejem.
  12. Podáváme s kváskovým chlebem opečeným na olivovém oleji.