1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Smetanové fazolky" date = 2022-04-12 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "2" time = "20" source = "" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Cibule | 1 ks |
| Česnek | 4 stroužky |
| Gouda | 50 g |
| Anglická slanina | 100 g |
| Olej | 3 lžíce |
| Fazolky, mražené | 300 g |
| Smetana, hustá | 50 ml |
| Sušený česnek | 1/2 lžičky |
| Sůl | |
| Pepř |
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozdrtíme a pokrájíme.
- Goudu nastrouháme najemno.
- Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky (pokud máme plátky tak pokrájíme na proužky).
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku.
- Přidáme a opečeme slaninu.
- Přidáme fazolky, česnek a směs osolíme.
- Když se fazolky zdají prohřáté, přilijeme smetanu. Odhadem 50ml, ale záleží na hustotě atp. Použijte rozum.
- Vše zahustíme nastrouhaným sýrem, opět s rozumem.
- Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek, či jiné koření, viz tipy.
Tipy
- Jako další koření lze využít např. sýrovou variaci.
- S červenou cibulí to bude zároveň sladší.