1.5 KiB
1.5 KiB
+++ title = "Indické máslové kuře" date = 2020-08-19 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest - Indian Butter Chicken" +++
Ingredience | |
---|---|
Cibule | 1 ks |
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g) |
Máslo | 150 g |
Česneková pasta | 2 lžičky |
Garam Masala | 2 lžíce |
Kajenský pepř | 1/4 lžičky |
Kurkuma | 1 lžíce |
Kmín | 1/4 lžičky |
Mletý zázvor | 1 lžíce |
Čersvě mletý pepř | 1 lžička |
Sůl | 1 lžička |
Rajčatové passato | 250 g |
Smetana ke šlehání | 250 g |
- Cibuli nakrájíme na drobno.
- Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
- Koření si můžeme odměřit do menší mističky.
- V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla z uvedeného množství.
- Necháme na něm zesklovatět cibulku.
- Přidáme kuřecí prsa a necáme je osmažit.
- Přidáme česnekovou pastu a všechno koření. Kuřecí kostky s kořením smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
- Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
- Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme.
- Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
- Podáváme s rýží, nejlépe basmati.