38 lines
1.3 KiB
Markdown
38 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Vajíčková pomazánka s tvarohem"
|
|
date = 2022-09-11
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "15"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Tvaroh, polotučný | 250 g
|
|
Gervais | 80 g
|
|
Hořčice polotučná | 1,5 lžičky
|
|
Horčice dijonská | 1 lžička
|
|
Kysela okurka | 3 ks
|
|
Jarní cibulka | 1 stonek
|
|
Niva | 30 g
|
|
Vejce, vařená | 5 ks
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
|
|
1. Tvaroh, Gervais a obě hořčice dáme do mísy a promícháme.
|
|
1. Kyselé okurky a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy.
|
|
1. K tvarohovému základu nastrouháme na jemno nivu a vše promícháme.
|
|
1. Vejce oloupeme a pokrájíme na jemno. Můžeme použít kráječ na vajíčka pokud máme (viz Tipy)
|
|
1. Dochutíme solí (s tou opatně, jelikož niva je slaná dost) a pepřem.
|
|
1. Podáváme s čerstvým pečivem.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Kráječem rozkrojíme vejce, otočíme ho o 90°, znovu rozkrojíme a otočíme ho potřetí a opět rozkrojíme. Takto vejce rozkrojíme po třech osách a vzniknou pěkné kostičky. Při třetím otáčení to chce trochu zručnosti, jelikož se vejce rozpadá. Doporučuji při druhém překrojení vejce opatrně překlopit do dlaně, otevřít kráječ a z dlaně vejce přelopit zpět do kráječe. . |