36 lines
1.2 KiB
Markdown
36 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Avokádová pomazánka"
|
|
date = 2020-01-04
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["hlavní chod"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "pomazánka", ""]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "15"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Zralé avokádo | 1 ks
|
|
Citronová šťáva | 2 lžíce
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Chléb | 4-5 plátků
|
|
|
|
Ozdobení
|
|
Červená paprika | 1/4 ks
|
|
Okurka | 1/4 ks
|
|
Cherry rajčátka | 4 ks
|
|
Balkánský sýr | 1/4 ks
|
|
|
|
1. Avokádo rozřízneme na výšku okolo pecky a oddělíme tak dvě půlky.
|
|
1. Vidličkou postupně vyškrábeme z avokáda dužinu do misky. Ušetříme si tím práci při rozmačkávání.
|
|
1. Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti. Pokud bude šťávy málo, nebojme se přidat - avokádo je svou chutí neutrální a citron mu hodně pomáhá.
|
|
1. Pomazánku pořádně promícháme a necháme zatím stranou.
|
|
1. Na malé kostičky si nakrájíme kousek papriky, okurky, několik rajčátek a balkánský sýr.
|
|
1. Chleba můžeme opéct, aby byl křupavý. Kdo nemá rád, tento krok může vynechat.
|
|
1. Na plátky chleba namažeme vidličkou pomazánku, posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou a sýrem.
|
|
1. Podáváme čerstvé. |