1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Avokádová pomazánka" date = 2020-01-04 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["hlavní chod"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "pomazánka", ""]
[extra] portions = "2" time = "15" +++
Ingredience | |
---|---|
Zralé avokádo | 1 ks |
Citronová šťáva | 2 lžíce |
Sůl | |
Pepř | |
Chléb | 4-5 plátků |
Ozdobení Červená paprika | 1/4 ks Okurka | 1/4 ks Cherry rajčátka | 4 ks Balkánský sýr | 1/4 ks
- Avokádo rozřízneme na výšku okolo pecky a oddělíme tak dvě půlky.
- Vidličkou postupně vyškrábeme z avokáda dužinu do misky. Ušetříme si tím práci při rozmačkávání.
- Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti. Pokud bude šťávy málo, nebojme se přidat - avokádo je svou chutí neutrální a citron mu hodně pomáhá.
- Pomazánku pořádně promícháme a necháme zatím stranou.
- Na malé kostičky si nakrájíme kousek papriky, okurky, několik rajčátek a balkánský sýr.
- Chleba můžeme opéct, aby byl křupavý. Kdo nemá rád, tento krok může vynechat.
- Na plátky chleba namažeme vidličkou pomazánku, posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou a sýrem.
- Podáváme čerstvé.