receptty.org/content/kaderavkove-stir-fry-s-krupavym-tofu/index.md
Terezka Tichá 6547c4b01a
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Nové recepty
2022-10-15 22:48:49 +02:00

47 lines
2.0 KiB
Markdown

+++
title = "Kadeřávkové stir fry s křupavým tofu"
date = 2022-10-15
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "vegetarian"]
[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = "časopis Gurmet"
+++
Ingredience ||
-|-
Tofu | 200 g
Sójová omáčka | 3 lžíce
Vaječné nudle | 240 g
Červené zelí | 1/4 hlávky
Kadeřávek | 4 velké listy
Mrkev | 1 ks
Česnek | 1 stroužek
Zázvor, čerstvý | 2 cm
Jarní cibulka | na posypání
Kari | 1,5 lžičky
Řepkový olej | 3 lžíce
Sezamová semínka | na posypání
Sezamový olej | na zakápnutí
1. Tofu řádně osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a nakrájíme ho na kostičky. V míse smícháme 1 lžíce sójové omáčky s kari. Přisypeme tofu, promícháme a zatím necháme marinovat.
1. Zelí si nakrouháme najemno. Z kadeřávku vykrojíme tuhý řapík a nasekáme na kousky. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor prolisujeme do mističky. Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a dáme stranou do mističky.
1. V hrnci přivedeme k varu vodu a nudle uvaříme dle návodu. Poté scedíme.
1. V hluboké pánvi (ideálně wok) rozpálíme 1 lžíce ileje a opečeme na něm tofu ze všech stran. Poté vsypeme stranou do mističky.
1. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a necháme pořádně rozpálit (asi 2 minutky). Poté vlijeme zbylý olej a vsypeme česnek a zázvor. Restujeme asi 30 vteřin.
1. Přisypeme zelí, kadeřávek a mícháme a prohazujeme po dobu 2 minut.
1. Přidáme mrkev, zbylou sójovou omáčku a restujeme další 2 minuty.
1. Pánev stáhneme z plotny a vmícháme nudle, opečené tofu a trochu sezamového oleje.
1. Před servírováním posypeme jarní cibulkou a trochou sezamového semínka.
### Tipy
- První krok, kdy marinujeme tofu, můžeme udělat i několik hodin před začátkem připravy jídla. Tofu lépe nasákne chutě.
- Tofu může být vyměněno za kuřecí maso, nakrájéné na tenké proužky.