receptty.org/content/tvarohove-vafle/index.md
Terezka Tichá 06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
2023-02-20 17:07:04 +01:00

33 lines
1.4 KiB
Markdown

+++
title = "Tvarohové vafle"
date = 2023-02-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["dezerty"]
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "asi 10 ks"
time = "30"
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
+++
Ingredience ||
-|-
Tvaroh, nízkotučný | 250 g
Protein, neutrální nebo smetanový | 50 g
Vejce | 5 ks
Dřeň z vanilkového lusku | 1 ks
Erythritol | 2 lžíce
Mandlová mouka | 3-4 lžíce
Kypřící prášek s vinným kamenem | 1 lžička
Máslo na vytření vaflovače |
1. Rozehřejeme si vaflovač.
1. Pomocí ručního robota smícháme tvaroh, proteinový prášek, vejce, vanilkovou dřeň a sladidlo.
1. Do mandlové mouky přimícháme kypřící prášek a přidáme k tvarohové směsi. V případě, že bude směs příliš tekutá, můžeme ještě přidat trochu mandlové mouky.
1. Vaflovač potřeme rozpuštěným máslem nebo můžeme postříkat tochou kokosového oleje.
1. Do každé vaflové mřížky dáme asi 2 lžíce směsi a pečeme zhruba 5-6 minut. Tento krok je hodně závislý na tom, jaký máte vaflovač - velikost vaflí i dobu pečení si musíte upravit dle potřeby a vlastních zkušeností.
1. Po vyjmutí z vaflovače můžeme podávat ještě teplé nebo nechat vychladnout a podávat za studena. Skvělé jsou například s jogurtem, bobulovitým ovocem a pokapané čekankovým sirupem.