Terezka Tichá
06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
37 lines
1.5 KiB
Markdown
37 lines
1.5 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Pečené kapustičky s parmezánem"
|
|
date = 2023-02-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
|
|
tagy = ["rychlé", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2-3"
|
|
time = "30"
|
|
source = "časopis Gurmet"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Kapustičky | 500 g
|
|
Olivový olej | 3 lžíce
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Strouhanka Panko | 2 hrsti
|
|
Parmezán, nastrouhaný najemno | 25 g
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
|
|
1. Růžičky kapustiček obereme od nehezkých lístků, odkrojíme spodní část stonku a rozpůlíme. Přesypeme do mísky, kde je budeme moci promíchat.
|
|
1. Na kapustičky nalijeme olej, dle chuti osolíme a opepříme a promícháme.
|
|
1. Přisypeme strouhanku a parmezán a znovu promícháme.
|
|
1. Připravené kapustičky nasypeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
|
|
1. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod, například k večeři, s pečivem.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Panko strouhanka, původem z Japonska, je podobná té klasické české. Jen je hrubší a nedělá se ze sušených rolíků, které se rozstrouhají, ale obráceně - nejdříve se dva dny stará veka nebo toastový chléb strouhá, a to na hrubém struhadle, poté se nechá doschnout nebo dosuší v troubě. Výhodou je, že lépe chutná a především nenasákne tolik tuku (např. při smažení). Můžeme si ji doma jednoduše vyrobit a pracovat s ní v kuchyni stejně, jako s českou strouhankou.
|
|
-
|
|
-
|