1.1 KiB
1.1 KiB
+++ title = "Hlívový krém" date = 2023-04-02 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce" ]
[extra] portions = "4" time = "20" source = "JídelníPlán.cz" +++
Ingredience | |
---|---|
Cibule | 1 ks |
Hlíva | 1 vanička (200-250 g) |
Česnek | 1 stroužek |
Olej | 1 lžíce |
Zeleninový vývar | 500 ml |
Mletý kmín | 1/2 lžičky |
Sůl | |
Jablečný ocet | |
Čerstvé bylinky nebo klíčky na ozdobu |
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Hlívě ukrojíme špinavou nožičku a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno.
- V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli.
- Poté přidáme hlívu a chvilku společně osmahneme.
- Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
- Polévku rozmixujeme a ochutíme solí, kmínem a případně pár kapkami jablečného octa. Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami (koriandr, tymián, kopr, petržel atp) nebo vyklíčenými semínky.
Tipy
- Krém můžeme zjemnit smetanou - množství dle chuti.