1.6 KiB
1.6 KiB
+++ title = "Indický naan z mozzarelly (Low Carb)" date = 2022-10-11 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlepkové", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "2 placky" time = "30" source = "Step Away From the Carbs.com" +++
Placky | |
---|---|
Mozzarella, strouhaná | 1 hrnek (110 g) |
Krémový sýr | 1 lžíce (50 g) |
Mandlová mouka | 1 hrnek (100 g) |
Česnek, śušený mletý | 1/4 lžičky |
Cibule, sušená mletá | 1/4 lžičky |
Pepř, čerstvě mletý | 1 špetka |
Vejce | 1 ks |
Na potření | |
---|---|
Máslo, rozpuštěné | 1 lžíce |
Koriandr | 1 lžička |
- Troubu si předehřejeme na 175°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
- Mozzarellu a čerstvý sýr vložíme do misky a promícháme.
- Misku dáme asi na 1,5 minuty do mikrovlnky. Každých 30 vteřin promícháme.
- Do sýrové směsi přidáme mouku, sušený česnek a cibuli, čerstvě mletý pepř a vejce. Rukama vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby nám teplý sýr nestihl příliš vychladnout.
- Z koule těsta uděláme dvě menší koule. Vyválíme z nich tenké placky. Pohlídáme si, aby byly stejně tenké.
- Placky položíme na připravený plech a vložíme do trouby na 10-12 minut.
- Mezitím si v mističce smícháme máslo s koriandrem. Touto směsí potřeme ještě teplé placky ihned po vyndání z trouby.
Tipy
- Krémový sýr jsem použila "Svěží sýr" od značky Prezident. Fungovat ale bude jakýkoli "Cream Cheese".
- K máslu je možné přidat i prolisovaný stroužek česneku.