receptty.org/content/indicky-naan-z-mozzarelly-low-carb/index.md

1.6 KiB

+++ title = "Indický naan z mozzarelly (Low Carb)" date = 2022-10-11 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlepkové", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]

[extra] portions = "2 placky" time = "30" source = "Step Away From the Carbs.com" +++

Placky
Mozzarella, strouhaná 1 hrnek (110 g)
Krémový sýr 1 lžíce (50 g)
Mandlová mouka 1 hrnek (100 g)
Česnek, śušený mletý 1/4 lžičky
Cibule, sušená mletá 1/4 lžičky
Pepř, čerstvě mletý 1 špetka
Vejce 1 ks
Na potření
Máslo, rozpuštěné 1 lžíce
Koriandr 1 lžička
  1. Troubu si předehřejeme na 175°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
  2. Mozzarellu a čerstvý sýr vložíme do misky a promícháme.
  3. Misku dáme asi na 1,5 minuty do mikrovlnky. Každých 30 vteřin promícháme.
  4. Do sýrové směsi přidáme mouku, sušený česnek a cibuli, čerstvě mletý pepř a vejce. Rukama vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby nám teplý sýr nestihl příliš vychladnout.
  5. Z koule těsta uděláme dvě menší koule. Vyválíme z nich tenké placky. Pohlídáme si, aby byly stejně tenké.
  6. Placky položíme na připravený plech a vložíme do trouby na 10-12 minut.
  7. Mezitím si v mističce smícháme máslo s koriandrem. Touto směsí potřeme ještě teplé placky ihned po vyndání z trouby.

Tipy

  • Krémový sýr jsem použila "Svěží sýr" od značky Prezident. Fungovat ale bude jakýkoli "Cream Cheese".
  • K máslu je možné přidat i prolisovaný stroužek česneku.