1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Hráškový krém s kari a kokosovým mlékem" date = 2024-09-09 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "15" source = "ColorsOfLowCarb.cz" +++
Ingredience | |
---|---|
Cibule | 1 ks |
Olivový olej | 2 lžíce |
Zelená kari pasta | 1 lžíce |
Zeleninový vývar (či voda) | 500 ml |
Kokosové mléko | 400 ml |
Hrášek mražený | 500 g |
Sůl | |
Pepř, čerstvě mletý | |
Čerstvá bylinka (koriand, bazalka, ...) |
- Hrášek vyndáme z mrazáku, aby trochu povolil.
- Cibuli nakrájíme na drobno.
- V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něj cibulku (2-3 min).
- Přidáme kari pastu a necháme ji asi 1 minnutku rozvonět.
- Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem (trochu mléka si můžeme nechat na ozdobu na konec). Necháme chvilku pobublávat (kokosové mléko nebude pak tak výrazné).
- Přisypeme většinu hrášku, vypneme sporák a necháme 2 minutky stát.
- Rozmixujeme do hladka a ovnou můžeme trochu osolit a opepřit.
- Přisypeme zbytek hrášku (hrstku si můžeme nechat stranou na ozdobu).
- Polévku už jen lehce přihřejeme a podáváme zakápnuté olejem, kokosovým mlékem, a posypané několika kuličkami hrášku.