39 lines
1.3 KiB
Markdown
39 lines
1.3 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Hráškový krém s kari a kokosovým mlékem"
|
||
|
date = 2024-09-09
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["polévky"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "15"
|
||
|
source = "ColorsOfLowCarb.cz"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Cibule | 1 ks
|
||
|
Olivový olej | 2 lžíce
|
||
|
Zelená kari pasta | 1 lžíce
|
||
|
Zeleninový vývar (či voda) | 500 ml
|
||
|
Kokosové mléko | 400 ml
|
||
|
Hrášek mražený | 500 g
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř, čerstvě mletý |
|
||
|
Čerstvá bylinka (koriand, bazalka, ...) |
|
||
|
|
||
|
1. Hrášek vyndáme z mrazáku, aby trochu povolil.
|
||
|
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
|
||
|
1. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něj cibulku (2-3 min).
|
||
|
1. Přidáme kari pastu a necháme ji asi 1 minnutku rozvonět.
|
||
|
1. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem (trochu mléka si můžeme nechat na ozdobu na konec). Necháme chvilku pobublávat (kokosové mléko nebude pak tak výrazné).
|
||
|
1. Přisypeme většinu hrášku, vypneme sporák a necháme 2 minutky stát.
|
||
|
1. Rozmixujeme do hladka a ovnou můžeme trochu osolit a opepřit.
|
||
|
1. Přisypeme zbytek hrášku (hrstku si můžeme nechat stranou na ozdobu).
|
||
|
1. Polévku už jen lehce přihřejeme a podáváme zakápnuté olejem, kokosovým mlékem, a posypané několika kuličkami hrášku.
|