39 lines
1.3 KiB
Markdown
39 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Bánh mì s trhaným hovězím"
|
|
date = 2024-10-24
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["rychlé", "vietnam"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "15"
|
|
+++
|
|
|
|
Bánh mì je výborný vietnamský sendvič. Typické je použití bagety, hovězího masa, nakládané zeleniny (mrkev), koriandru, a často i omáček jako majonézy nebo hořčice.
|
|
|
|
Jde se tady krásně vyřádit a není třeba se držet receptu. Například namísto barbecue omáčky jsem párkrát použil hoisin omáčku s chilli. Variacím se meze nekladou.
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Bageta |
|
|
Trhané hovězí |
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Okurka | 1 ks
|
|
Kyselá nakládaná mrkev |
|
|
Čerstvý koriandr |
|
|
Barbecue omáčka |
|
|
Medovo-hořčičná majonéza |
|
|
Třtinový cukr |
|
|
|
|
1. Cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme pomalu smažit do křupava. Můžeme ji zasypat trochou třtinového cukru pro lepší karamelizaci.
|
|
2. Až bude cibule hotová, necháme ji odpočívat na papírové utěrce, aby se z ní dostalo co nejvíce oleje.
|
|
3. Hovězí maso zahřejeme a smícháme s omáčkou.
|
|
4. Bagetu podélně nařízneme.
|
|
5. Bagetu zevnitř bohatě natřeme medovo-hořčičnou majonézou.
|
|
6. Na každou stranu bagety zevnitř položíme dlouhý tenký plátek okurky.
|
|
7. Naplníme masem, cibulkou a nakládanou mrkví.
|
|
8. Navrch zasypeme bohatou porcí lehce nasekaného koriandru.
|