+++ title = "Bánh mì s trhaným hovězím" date = 2024-10-24 author = "Emil" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["rychlé", "vietnam"] [extra] portions = "2" time = "15" +++ Bánh mì je výborný vietnamský sendvič. Typické je použití bagety, hovězího masa, nakládané zeleniny (mrkev), koriandru, a často i omáček jako majonézy nebo hořčice. Jde se tady krásně vyřádit a není třeba se držet receptu. Například namísto barbecue omáčky jsem párkrát použil hoisin omáčku s chilli. Variacím se meze nekladou. Ingredience || -|- Bageta | Trhané hovězí | Cibule | 1 ks Okurka | 1 ks Kyselá nakládaná mrkev | Čerstvý koriandr | Barbecue omáčka | Medovo-hořčičná majonéza | Třtinový cukr | 1. Cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme pomalu smažit do křupava. Můžeme ji zasypat trochou třtinového cukru pro lepší karamelizaci. 2. Až bude cibule hotová, necháme ji odpočívat na papírové utěrce, aby se z ní dostalo co nejvíce oleje. 3. Hovězí maso zahřejeme a smícháme s omáčkou. 4. Bagetu podélně nařízneme. 5. Bagetu zevnitř bohatě natřeme medovo-hořčičnou majonézou. 6. Na každou stranu bagety zevnitř položíme dlouhý tenký plátek okurky. 7. Naplníme masem, cibulkou a nakládanou mrkví. 8. Navrch zasypeme bohatou porcí lehce nasekaného koriandru.