receptty.org/content/syrovy-chleb/index.md

1.6 KiB

+++ title = "Sýrový chléb" date = 2021-08-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlepkové", "keto", "pečené", "snadné", "vegetarian"]

[extra] portions = "1 menší bochník" time = "90" source = "KetoKatka.cz" +++

Ingredience
Vejce 6 ks
Sůl 1 lžička
Strouhaný sýr 200 g
Psyllium 4 lžíce
Lněné semínko, mleté 8 lžič
Chia semínka 2 lžíce
Dýňová semínka 1 lžíce
Slunečnicová semínka 2 lžíce
Mletý kmín 1 lžička
Sušený česnek, mletý 1 lžička
Prášek do pečiva, bezfosfátový 5 g
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  2. Do větší mísy rozklepneme vajíčka, přidáme sůl a rozšleháme.
  3. Přisypeme sýr a vařečkou promícháme.
  4. Vedle na talíř si smícháme psyllium, lněné semínko, chia semínka, dýňová a slunečnicová semínka, sůl, mletý kmín, sešený česnek a prášek do pečiva.
  5. Suchou směs nasypeme k vajíčkové směsi a poctivě promícháme.
  6. Necháme asi 2 minuty uležet. Mezitím si srnčí hřbet (nebo jinou formu na chlebík) si vyložíme pečícím papírem.
  7. Těsto přendáme do formy, uhladíme a vložíme do trouby na 20 minut.
  8. Poté teplotu v troubě snížíme na 170°C a pečeme dalších 20 minut. Kůrka musí vypadat zlatavě a křupavě. Formu vyndáme z trouby a necháme 10 minut trochu zchladnout. Poté vytáhneme chlebík pomocí pečícího papíru na mřížku nebo prkénko a necháme ještě aspoň 20 minut.
  9. Delší trvanlivost zajistíme uchováváním chlebíku v lednici, ideálně v zavírací dóze.