2.1 KiB
2.1 KiB
+++ title = "Kakaové řezy s jahodovým krémem" date = 2021-08-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "keto", "levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "6 kousků" time = "60" source = "KetoKatka.cz" +++
Těsto | |
---|---|
Vejce | 4 ks |
Xylitol | 30 g |
Sůl | 1 špetka |
Krémový sýr | 100 g |
Hořké kakao | max 40 g |
Krém | |
---|---|
Mascarpone | 250 g |
Xylitol | 15 g |
Jahody | 8 větších kusů |
Korpus
- Troubu si předehřejeme na 160°C. Plech (asi 20x30 cm) si vyložíme pečícím papírem.
- Z vajíček si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky půjdou do skleněné mísy, bílky do jiné, menší, mísy.
- K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Dáme stranou.
- Ke žloutkům přisypeme sladidlo a vyšleháme nadýchanou pěnu.
- Poté po částech zapracujeme krémový sýr.
- Nakonec prosyjeme kakao. To děláme postupně a ochutnáváme. Množství kakaa tam nemusí přijít celé. Záleží na naší chuti.
- Nakonec vmícháme sníh. Pro tento krok doporučuji použít stěrku, která se mi osvědčila nejlépe. Sníh zapracováváme velmi zlehka, protože nechceme přijít o tu nadýchanost.
- Rozprostřeme na pečící plech, uhladíme a vložíme do trouby na 15 minut.
Krém
- Mezitím si připravíme krém. V sekáčku rozmixujeme jahody.
- V míse vyšleháme mascarpone se sladidlem.
- Přidáme jahody, promícháme a necháme uležet v lednici.
Spojení korpusu a krému
- Korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- Poté navrch položíme další pečící papír a korpus přeneseme na prkénko. Otočíme původním papírem nahoru a opatrně ho odtrhneme. Je potřeba odtrhávat pomalu a s trpělivostí, ale nakonec to půjde.
- Korpus překrojíme na dvě poloviny, na jednu z nich naneseme všechen vychlazený krém a hezky uhladíme, aby byl rovný.
- Druhou polovinou korpusu položme na krém.
- Než začneme krájet, doporučuji ho nechat aspoň dvě hodiny vychladit. Půjde to potom lépe.
Tipy
- Xylitol lze nahradit jiným sladidlem.
- Namísto jaho můžeme použít třeba borůvky, maliny či jiné bobulovité ovoce.