1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Indické máslové kuře" date = 2020-08-19 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest - Indian Butter Chicken" +++
Koření | |
---|---|
Garam Masala | 2 lžíce |
Kajenský pepř | 1/4 lžičky |
Kurkuma | 1 lžíce |
Kmín | 1/4 lžičky |
Mletý zázvor | 1 lžíce |
Čerstvě mletý pepř | 1 lžička |
Sůl | 1 lžička |
Ingredience | |
---|---|
Cibule | 1 ks |
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g) |
Máslo | 50 + 150 g |
Česneková pasta | 2 lžičky |
Rajčatové passato | 250 g |
Smetana ke šlehání | 250 g |
- Koření smícháme v jedné mističce.
- Cibuli nakrájíme na drobno.
- Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
- V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla.
- Necháme na něm zesklovatět cibulku.
- Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je.
- Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
- Přidáme zbylé máslo a zamícháme.
- Zalijeme rajčatovým passatem a smetanou a chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
- Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
- Podáváme s rýží, nejlépe basmati.