Terezka Tichá
06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
1.6 KiB
1.6 KiB
+++ title = "Quinotto se žampiony a parmezánem" date = 2023-02-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++
Ingredience | |
---|---|
Žampiony | 500 g |
Quinoa, bílá | 150 g |
Cibule | 1 ks |
Tymián, čerstvý | 3-4 snítky |
Víno bílé, suché | 150 ml |
Zeleninový vývar, horký | 150 ml |
Parmezán, strouhaný | 100 g |
Sůl | |
Pepř, čerstvě mletý |
- Žampiony očistíme, uřízneme konce nožiček a nakrájíme. Pokud jsou větší, tak na silnější plátky, pokud menší, tak stačí přepůlit.
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Quinou propereme v horké vodě a necháme okapat.
- Tymián opláchneme a osušíme.
- Do hrnce nalijeme víno a vývar, nasypeme quinou, parmezán, tymián a cibuli. Trošku osolíme a opepříme (pokud máme slanější vývar, tento krok můžeme vynechat). Zamícháme.
- Na směs poklademe žampiony, zakryjeme hrnec poklicí a přivedeme k varu. Poté teplo snížíme a při střední teplotě vaříme asi 20 minut. Ideálně každých 5 minut promícháme.
- Pokud na konci zbylo ještě trochu vývaru na dně hrnce, tak sporák vypneme a hrnec necháme jen zakrytý chvíli stát. Mezitím si můžeme připravit například oblohu.
Tipy
- Pokud máme houby sušené, můžeme si zhruba 5 gramů předem namočit do horkého vývar, poté vyndat a nakrájet na menší kousky. V tuto chvíli můžeme snížit množství žampionů na 400 g.