receptty.org/content/quinotto-se-zampiony-a-parmezanem/index.md
Terezka Tichá 06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
2023-02-20 17:07:04 +01:00

1.6 KiB

+++ title = "Quinotto se žampiony a parmezánem" date = 2023-02-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "4" time = "30" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++

Ingredience
Žampiony 500 g
Quinoa, bílá 150 g
Cibule 1 ks
Tymián, čerstvý 3-4 snítky
Víno bílé, suché 150 ml
Zeleninový vývar, horký 150 ml
Parmezán, strouhaný 100 g
Sůl
Pepř, čerstvě mletý
  1. Žampiony očistíme, uřízneme konce nožiček a nakrájíme. Pokud jsou větší, tak na silnější plátky, pokud menší, tak stačí přepůlit.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  3. Quinou propereme v horké vodě a necháme okapat.
  4. Tymián opláchneme a osušíme.
  5. Do hrnce nalijeme víno a vývar, nasypeme quinou, parmezán, tymián a cibuli. Trošku osolíme a opepříme (pokud máme slanější vývar, tento krok můžeme vynechat). Zamícháme.
  6. Na směs poklademe žampiony, zakryjeme hrnec poklicí a přivedeme k varu. Poté teplo snížíme a při střední teplotě vaříme asi 20 minut. Ideálně každých 5 minut promícháme.
  7. Pokud na konci zbylo ještě trochu vývaru na dně hrnce, tak sporák vypneme a hrnec necháme jen zakrytý chvíli stát. Mezitím si můžeme připravit například oblohu.

Tipy

  • Pokud máme houby sušené, můžeme si zhruba 5 gramů předem namočit do horkého vývar, poté vyndat a nakrájet na menší kousky. V tuto chvíli můžeme snížit množství žampionů na 400 g.