Files
receptty.org/content/cioppino/index.md
Emil Miler a260508135
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 40s
Ciopinno
2025-11-19 17:44:44 +01:00

41 lines
1.3 KiB
Markdown

+++
title = "Cioppino"
date = 2025-11-19
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["polevky"]
[extra]
portions = "4"
time = "45"
+++
Ingredience ||
-|-
Krevetový/rybí vývar | ~1L
Česnek | 4-5 stružků
Fenykl (nebo celer) | 75g
Bílá cibule | ~125g
Chilli vločky |
Bílé víno | 200g
Rajčatové pyré | ~800g
Slávky | 500g
Krevety | 500g
Treska | 500g
Chobotničky | 250g
Plocholistá petržel |
1. Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme na jemné kostičky.
2. Vše osolíme a opečeme na olivovém oleji na mírném plameni.
3. Přidáme chilli vločky.
4. Po opečení podlijeme vínem a necháme vyvařit alkohol.
5. Přidáme vývar a rajčatové pyré. Povaříme a redukujeme asi 15 minut.
6. Připravéme tresku, kterou pokrájíme na věštší kosty a osolíme předem.
7. Očistíme slávky a krevety.
8. Zredukovanou polévku dosolíme dle chuti. Můžeme přidat špetku cukru pro vybalancování kyselosti rajčat.
9. Snížíme plamen a přidáme všechny mořské plody včetně tresky.
10. Přivedeme k jemnému varu, přiklopíme a dusíme asi 10 až 15 minut. Slávky se otevřou, pokud jsou hotové.
11. Při servírování zasypeme černým pepřem, nasekanou petrželí a zalijeme olivovým olejem.
12. Podáváme s kváskovým chlebem opečeným na olivovém oleji.