Makovec, tvarohove knedliky a wok se seitanem
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
This commit is contained in:
BIN
content/makovec-bez-mouky/img.jpg
Normal file
BIN
content/makovec-bez-mouky/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 222 KiB |
37
content/makovec-bez-mouky/index.md
Normal file
37
content/makovec-bez-mouky/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,37 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Makovec bez mouky"
|
||||
date = 2023-08-07
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["dezerty"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "1 plech o velikosti 27x23"
|
||||
time = "10 + pečení 25"
|
||||
source = "JsemLowCarb.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Vejce | 4 ks
|
||||
Kokosový olej | 55 g
|
||||
Bílý jogurt | 80 g
|
||||
Mák, mletý | 200 g
|
||||
Mouka z vlašských ořechů | 50 g
|
||||
Kypřící prášek bez fosfátů | 1 lžička
|
||||
Sůl | 1 malá špetka
|
||||
Vanilkový extrakt | pár kapek
|
||||
Citronový kůra (volitelná) | 1 špetka
|
||||
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
|
||||
1. Vejce vyšleháme s rozpuštěným kokosovým oleje a jogurtem.
|
||||
1. Přisypeme všechny zbylé ingradience a vytvoříme tekuté těsto. Pokud by se nám zdálo málo tekuté, můžeme přilít trochu mléka. Pokud naopak moc tekuté, přidáme trochu máku nebo ořechové mouky.
|
||||
1. Těsto nalijeme na připravený plech a dáme péct na 20-25 minut (zkusíme špejlí).
|
||||
1. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Makovec je možné potřít různými krémy nebo ovocnými rozvary, záleží na fantazii a zásobě v kuchyni. Různě můžeme kombinovat mezi sebou např. mascarpone, tvaroh, zakysanou smetanu, šlehačku ke šlehání (klidně i vyšlehanou), bílý jogurt atd. Já vyzkoušela zakysanou smetanu s bílým jogurtem a osladila jsem to trochou čekankového sirupu.
|
Reference in New Issue
Block a user