Ikonka chilli pro recepty s tagem "pikantní"
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/zeleninove-byriani/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/zeleninove-byriani/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 143 KiB  | 
							
								
								
									
										54
									
								
								content/zeleninove-byriani/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										54
									
								
								content/zeleninove-byriani/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,54 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Zeleninové byriani"
 | 
			
		||||
date = 2020-07-05
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["zelenina"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4-6"
 | 
			
		||||
time = "45"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 3 stroužky
 | 
			
		||||
Řapíkatý celer | 2 stonky
 | 
			
		||||
Brambory | 2 ks
 | 
			
		||||
Rajče | 1 ks
 | 
			
		||||
Mrkev | 1 ks
 | 
			
		||||
Červená paprika | 1 ks
 | 
			
		||||
Květák | 1/4 hlávky
 | 
			
		||||
Zázvor čerstvý | 2 cm
 | 
			
		||||
Olej/máslo | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Zeleninový vývar | 900 ml
 | 
			
		||||
Dlouhozrnná rýže | 400 g
 | 
			
		||||
Zakysaná smetana | 1 kelímek
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
 | 
			
		||||
Pepř mletý černý | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Garam Masala | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Drcený koriandr | 1 lžička
 | 
			
		||||
Mletá kurkuma | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Mletý kardamom | 1/4 lžičky
 | 
			
		||||
Mletý hřebíček | 1/4 lžičky
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky.
 | 
			
		||||
1. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobé kostičky.
 | 
			
		||||
1. Řapíkatý celer nakrájíme na tenká kolečka.
 | 
			
		||||
1. Brambory omyjeme a nakrájíme na kostky. Stejně tak i rajče, mrkev a červenou papriku.
 | 
			
		||||
1. Květák rozebereme na drobné růžičky.
 | 
			
		||||
1. Zázvor nastrouháme naemno.
 | 
			
		||||
1. V malé misce si smícháme všechno koření.
 | 
			
		||||
1. Ve velkém hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme na něm cibuli.
 | 
			
		||||
1. Po chvíli přidáme česnek, zázvor, koření a všechnu zeleninu.
 | 
			
		||||
1. OChvíli opékáme, poté přilijeme vývar a trochu osolíme.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme rýži, přivedeme k varu a ztlumíme plamen.
 | 
			
		||||
1. Za občasného míchání vaříme 15-20 minut. Rýže i zelenina musí být měkká.
 | 
			
		||||
1. Můžeme podávat se zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti, pokud by někdo potřeboval.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user