Ikonka chilli pro recepty s tagem "pikantní"
This commit is contained in:
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "6"
|
||||
@ -40,4 +40,4 @@ Pečivo |
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít.
|
||||
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít.
|
||||
|
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
@ -50,4 +50,4 @@ Sušená majoránka | 1/2 lžičky
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
- Pokud máme fazole čerstvé, přidáme je do hrnce společně s masem, aby se stihli uvařit.
|
||||
- Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.
|
||||
- Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.
|
||||
|
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
@ -42,4 +42,4 @@ Smetana ke šlehání | 250 g
|
||||
1. Přidáme zbylé máslo a zamícháme.
|
||||
1. Zalijeme rajčatovým passatem a smetanou a chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
|
||||
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
|
||||
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.
|
||||
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.
|
||||
|
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "5"
|
||||
@ -32,4 +32,4 @@ Garam Masala | 2 lžičky
|
||||
1. Po chvíli zalijeme rajčatovým pyré, přisypeme kurkumu, chilli, sůl. Necháme 5 minut osmahnout.
|
||||
1. Poté přisypeme zpět kuřecí maso, zalijeme kokosovým mlékem a na mírném ohni za občasného míchání necháme 10-15 minut pobublávat.
|
||||
1. Nakonec přisypeme koření garam masala a dochutíme dle potřeby solí či chilli.
|
||||
1. Podáváme například s rýží nebo indickými plackami. Pro zjemnění můžeme podávat s mističkou jogurtu či zakysané smetany.
|
||||
1. Podáváme například s rýží nebo indickými plackami. Pro zjemnění můžeme podávat s mističkou jogurtu či zakysané smetany.
|
||||
|
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
@ -46,4 +46,4 @@ Pepř |
|
||||
1. Přisypeme kuřecí kostky a promícháme.
|
||||
1. Takto necháme chvíli vařit na středním plameni. Zhruba 10-15 minut by mělo stačit, aby omáčka trochu zhoustla.
|
||||
1. Vypneme sporák, hrnec odstavíme, ochutnáme a dle chuti můžeme přidat další koření (sůl, pepř, chilli, ...).
|
||||
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.
|
||||
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.
|
||||
|
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
@ -40,4 +40,4 @@ Pepř |
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Darált Czípös Paprika je pasta z pálivých paprik zavařených skleničce. Pasta je celkem slaná a velmi pálivá, proto s ní opatrně. Pokud nemáme, můžeme nahradit rajčatovým protlakem, solí a chilli.
|
||||
- Pokud chceme, můžeme polévku zahustit: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme 1-2 lžičky mouky a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu naléváme do hrnce a mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.
|
||||
- Pokud chceme, můžeme polévku zahustit: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme 1-2 lžičky mouky a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu naléváme do hrnce a mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.
|
||||
|
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["přílohy"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
@ -32,4 +32,4 @@ Limetková šťáva | 2 lžíce
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Dle chuti můžeme přidat i špetku koření na Taco nebo sušený česnek.
|
||||
- Pokud nemáme rajčata loupaná celá, ale pouze krájená, je možné je také využít. Poté by však mohla být salsa vodovější, než bychom chtěli. Můžeme salsu tedy zahřát v rendlíčku a přidat trochu vody, ve které je rozmíchaná trocha solamylu. Chvilku povaříme a můžeme servírovat teplé nebo počkat, až salsa vychladne.
|
||||
- Pokud nemáme rajčata loupaná celá, ale pouze krájená, je možné je také využít. Poté by však mohla být salsa vodovější, než bychom chtěli. Můžeme salsu tedy zahřát v rendlíčku a přidat trochu vody, ve které je rozmíchaná trocha solamylu. Chvilku povaříme a můžeme servírovat teplé nebo počkat, až salsa vychladne.
|
||||
|
@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["polévky"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
@ -44,4 +44,4 @@ Zakysaná smetana | 1 kelímek
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Do polévky se hodí i kuřecí maso. Například pokud nám zbylo zpracované maso ze včerejšího oběda, stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.
|
||||
- Do polévky se hodí i kuřecí maso. Například pokud nám zbylo zpracované maso ze včerejšího oběda, stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.
|
||||
|
Before Width: | Height: | Size: 143 KiB After Width: | Height: | Size: 143 KiB |
@ -1,11 +1,11 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Kořeněné zeleninové byriani"
|
||||
title = "Zeleninové byriani"
|
||||
date = 2020-07-05
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["zelenina"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
||||
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4-6"
|
||||
@ -52,9 +52,3 @@ Mletý hřebíček | 1/4 lžičky
|
||||
1. Za občasného míchání vaříme 15-20 minut. Rýže i zelenina musí být měkká.
|
||||
1. Můžeme podávat se zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti, pokud by někdo potřeboval.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
-
|
||||
-
|
||||
-
|
Reference in New Issue
Block a user